Klare for bassengkamp

NM-KLARE

Seks svømmere fra «Asker Master Sharks» har funnet tilbake den gode gamle svømmeformen, og stiller til helgen i Masters-NM i svømming i Kristiansund.

Idet de aktive svømmerne akkurat har kommet seg opp av bassenget  etter kortbane-NM i Nadderudhallen, gjør Askers veteraner seg klare til årets sportslige og sosiale høydepunkt i Kristiansund. Fredag 1.april kaster hele 368 masterssvømmere fra Mandal i sør til Berlevåg i nord seg ut i NM for voksne svømmere i Atlanterhavsbadet i Kristiansund.


Flere tidligere svømmere har latt seg lokke tilbake i svømmemiljøet og kommet i brukbar form til årets Masters NM. Ca halvparten av gjengen i «Asker Master Sharks» deltar på årets NM. Både på individuelle øvelser og stafetter.

Teknikk, styrke og kondisjon

Det er likevel ingen slett ingen aprilspøk å utfordre glemte og ferdigheter og stive muskler fra tiden som konkurransesvømmer for tyve-tredve år siden. Med tre treninger i uken siden i høst er askergjengen imidlertid bedre forberedt enn på mange år.

            I høst ble satt fokus på både kondisjon, styrke og ikke minst teknikk. Det har skjedd en del på det tekniske området siden den gangen de konkurrerte på 70- og 80-tallet, og  det er ikke gjort over natten å oppgradere innlærte ferdigheter fra gamle dager tiden til 2011-versjon.

Aldri for sent

Mest spent av alle foran årets NM er debutanten Fabrice Prieur. Den franske 32-åringen som kom til Norge med jobben, hadde aldri svømt i en organisert klubb før han begynte i klubben for to og et halvt år siden. – Da jeg bodde i Frankrike hadde jeg svømming som hobby. Det var først da jeg kom hit at jeg meldte meg inn i en organisert klubb, forteller tobarnsfaren. At han skulle svømme på sine voksne dager var for inntil et år siden helt utenkelig. Oppmuntring fra gode svømmekolleger førte imidlertid til at han endret mening og deltok på Asker Open i januar. Det ga mersmak og han skal nå svømme tre individuelle øvelser og stafett på NM.

Inspirert av ungdommen

– På to av ukens treninger trener vi sammen med ungdommene i Asker svømmeklubb og det inspirerer, sier Kristin Røger Guthe, oppmann for klubbens mastersgruppe, og fortsetter:

-Asker svømmeklubb begynner å bli synlig nå, og det er hyggelig å kunne gi et godt treningstilbud til svømmernes foreldre også. Svømming er en idrett med svært lav risiko for skader og med betydelig høyere risiko for bra kondisjon og styrke. Dessuten er det morsomt å se hvordan vi blir ungdom igjen straks vi har mannet oss opp til nok en trening og stupt ut i bassenget. Da blir vi litt konge de første 100 meterne, smiler Guthe.

Hun innrømmer samtidig at det å gjennomføre treningen i samme stil som i gamle dager kan bli en del mer krevende .
– Men da gjelder å gjennomføre på gammelt overmot, ler hun.

Asker svømmeklubbs mastergruppe «Asker Masters Sharks » tilbyr et sosialt og hyggelig svømmemiljø, med et variert og godt treningsopplegg inntil fire ganger i uken. Antall treninger i uken bestemmer man selv, de fleste er innom to ganger. Fokus er trivsel og individuell intensitet, samt blod, svette og tårer og konkurranser for dem som ønsker, avslutter hun med et lurt smil.


Del på Facebook


Sport, Asker, Svømming, NM, Asker svømmeklubb, masters

Kommentarer

Ingen har kommentert her ennå, bli den første!

Start her

Mobilnummer
Passord
Ny her? Glemt passordet? Send nytt passord til mobilen
(gratis)
Mobilnummer ber vi om for din sikkerhet, for å identifisere
brukere av tjenesten sendes passord til mobilen.

Skriv en kommentar

Tittel på kommentaren:


Kommentar:


Kristin G har også skrevet disse

Fant ingen flere artikler skrevet av Kristin G

Artikler med samme tema

Gammeldansfestivalen 2014

Lørdag 22. mars var Gammeldansfestival i Asker arrangert for 32. gang, i år på Skui Grendehus i Bærum.

20:47 23.03.2014

Kultur, Dans, Asker, gammeldans, folkedans, danselag, gammeldansfestivalen

Gospelmesse i Asker kirke

Bandgudstjeneste i forbindelse med Internasjonal Søndag

20:03 31.03.2014

Kultur, Musikk, Band, Asker, Kor, Asker kirke, Sang, gospel, Back in Business

på Grensen til Allsang på Baracoa

Hver gang vi møtes

21:53 06.04.2014

Kultur, Musikk, Asker, Baracoa, Allsang, Humør